Kinheim Digitaal

Kinheim Digitaal heeft een leeromgeving voor leerlingen en een beheeromgeving voor leerkrachten.
In de beheeromgeving kan een keuze gemaakt worden uit meer dan 1200 lessen die voor elke leerling in te plannen zijn.

Gebruikers

Aardrijkskunde 8 Mens en Cultuur Kinheim Digitaal

Voer zoveel gebruikers in als je nodig hebt.

Nadat je licentie is aangemaakt en geactiveerd, kun je extra gebruikers (leerkrachten & RT-ers) invoeren.

Alle gebruikers krijgen een persoonlijke inlog en beheren zelf hun groepen en leerlingen. Verder kun je als gebruiker de lessen inplannen en de resultaten van de gemaakte lessen bekijken.

Leerlingen

De leerlingen krijgen ook zelf toegang tot de digitale leeromgeving. Dankzij de planning van lessen hebben zij een overzichtelijk bureaublad waarop de te maken lessen door middel van afbeeldingen wordt weergegeven.

Elke les bestaat gemiddeld uit tien tot vijftien werkbladen met korte instructieteksten, leesteksten, foto’s en afbeeldingen en natuurlijk gevarieerde opdrachten. De leerling krijgt direct feedback over hoe de opdracht gemaakt is.

Bureaublad Leerlingen Kinheim Digitaal

Het bureaublad van de leerling.

Groepen

Uitleg beheer Groepen Kinheim Digitaal

Bekijk hier hoe je leerlingen invoert.

Je kunt voor de hele school of de RT-praktijk groepen aanmaken om er leerlingen in te voeren.  Dit kun je handmatig doen of door een Edex of Excel bestand te importeren.

Aan een groep wordt een gebruiker (een leerkracht of een RT-er) gekoppeld die de groep beheert en de lessen voor de leerlingen inplant. De groepen kun je met één handeling aan verschillende gebruikers koppelen of wijzigen. Handig bij de overgang naar een nieuw schooljaar.

Planning

De lessen kun je per groep of per leerling inplannen. Als een les per groep wordt ingepland, doen alle leerlingen uit de groep die les. Je kunt ook een les voor één of een aantal leerlingen inplannen. De andere leerlingen uit de groep hebben dan geen toegang tot die les en zien deze ook niet op hun beginscherm.

Voordat een les ingepland wordt, kan er een preview van de les bekeken worden.

Uitleg beheer Kinheim Digitaal Planning

Bekijk hier hoe je een les kunt inplannen.

Leerlingwerk

Bekijk hier de uitleg van Leerlingwerk.

Als gebruiker (leerkracht & RT-er ) heb je ook toegang tot het leerlingvolgsysteem waarin de resultaten van de lessen bijgehouden worden. Door middel van kleuren worden per leerling de vorderingen bijgehouden en is het mogelijk om de gegeven antwoorden te bekijken. Eventueel kun je de leerling direct feedback geven door een digitaal berichtje te sturen.

Het leerlingvolgsysteem geeft aanleiding tot het plannen van een nieuw persoonlijk leertraject.

Proeflicentie

Om met Kinheim Digitaal kennis te maken, kun je een proeflicentie aanvragen.

Vul in het formulier hiernaast je e-mailadres en een gebruikersnaam in en je krijgt direct gratis twee maanden toegang tot onze digitale leeromgeving.

Je kunt met deze proeflicentie meteen als leerling aan de slag. Daarnaast kun je de beheeromgeving verkennen, door nog eens negen extra leerlingen in te voeren en door een beperkt aantal extra lessen in te plannen. De proeflicentie stopt automatisch.

Het inlogscherm bij een proeflicentie.

Wil je meer weten? Bekijk dan ook:
Voorbeeldlessen
Werkvormen

Of download de Handleiding